AVUSTRALYA DİL OKULU VE ÇALIŞMA İZNİ

Bu yazımızda Avustralya’da dil eğitimi almak isteyenlere genel bilgilerin yanında bir de Avustralya tecrübesi olan kişilerin önerilerini aktaracağım. Dünyanın en büyük adası ve aynı zamanda bir kıta olma özelliğine sahip Avustralya, yüksek refah seviyesiyle dünyanın en yaşanılabilir ülkelerinde ilk sıralarda yer almaktadır. Dünyanın diğer bölgelerinde görülmeyen endemik bitkileri, egzotik hayvanları ve harika plajlarıyla ziyaretçilerine unutulmayacak deneyimler sunan Avustralya her yıl yaklaşık 200.000 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Uluslararası öğrencilerin Avustralya’da eğitim almayı seçmelerin başlıca nedenleri;

  • Kaliteli dil okulları ve kaliteli eğitim
  • Yüksek yaşam standardı
  • Egzotik doğal hayat
  • Amerika ve İngiltere’ye göre daha uygun eğitim ücretleri
  • 12 hafta üzeri eğitimlerde part-time çalışma izni olması
  • Çok kültürlü bir ülke olması
  • Dünyaca ünlü plajlara sahip olması
  • Vatandaşlarının arkadaş canlısı ve eğlenceli olması
  • Nitelikli mezuna açık bir ülke olması
  • Dünyanın en yaşanılabilir ülkelerinden biri olması

Avustralya Dil Okulu ve Çalışma İzni

Avustralya Deneyimi Olan Kişilerden Bazı Tavsiyeler

Öncelikle Türkiye’den Avustralya’ya uçuşun uzun süreceğini ve muhtemelen aktarmalı olacağını bilmek ve yolculuk için hem mental hem fiziksel olarak hazırlanmakta fayda var. Aktarma süreleri ve aktarma noktaları değişmekle beraber genelde Dubai ya da Abu Dabi’den yapılmaktadır. Avustralya’ya ulaştıktan sonra direkt konaklanacak yere gitmek ve uyumak en iyi seçenektir çünkü jetlag uyuyunca etkisini gösterecektir. Kişiden kişiye değişmekle beraber jetlag birkaç gün sürebilir, buna kendini hazırlayan ve daha önce yurt dışı tecrübesi olan kişiler jetlag sürecini daha kolay geçirmektedir.

Çok büyük bir ada olduğu için eyaletler arasında bile en az 30 dk saat farkı bulunmaktadır, bu yüzden Avustralya’ya giden kişiler sevdikleri ve yakınlarını ararken saat farkını unutmamalıdır.

Avustralya’da 12 hafta ve üzeri eğitimlerde haftalık 20 saat çalışma izni bulunmaktadır, fakat ülkeye adapte olmak, bir çevre oluşturmak ve iş başvurusu yapıp sonuçlanmasını beklemek zaman alacaktır bu yüzden gidecek kişilerin (tanıdığı olup gitmeden iş ayarlamamış)  en azından kendilerini 3 ay idare edecek miktarda parayı yanlarında götürmeleri faydalı olacaktır.

Avustralya’da temizlik işine başvurulacak olsa bile işverenler CV istemektedir, bu yüzden ülkeye İngilizce CV hazır bir şekilde gitmek iş bulma sürecini hızlandıracaktır. Avustralya’da iş bulmak, özellikle hizmet sektöründe iş bulmak oldukça kolaydır, yılın 365 günü etkinlik olan bir ülkede günlük işler bulmak da para kazanmanın bir diğer yoludur.

Diğer aksanlardan çok daha farklı olan Avustralya aksanı, İngilizce bilmesine rağmen daha önce Avustralyalı biriyle iletişim kurmamış kişiler için bile zorlayıcıdır, aksana alışmanın ve adapte olmanın en hızlı yolu ülkeye girişten itibaren Avustralyalılarla sıkı bir iletişim halinde olmaktır. 

Avustralya mutfağı Türk mutfağından çok farklı değildir, yemeklerin büyük kısmı et ve karbonhidrattan oluşmaktadır. Türklerin mangal zevki gibi Avustralyalıların da barbekü zevki vardır, havanın güzel olduğu hemen hemen her gün barbekü yaparlar.

Türkiye’nin kuzey yarımkürede Avustralya’nın ise güney yarımkürede yer almasından dolayı mevsimler birbirinin tam tersidir yani bir ülkede yazken diğerinde kış yaşanır.

Ülke içinde gezmek ve diğer şehirleri de görmek için döneme bağlı olarak yurtiçi çok uygun uçuşlar bulunabilir. Tren Avustralya’daki en pahalı ulaşım aracıdır. Kısa mesafeli ve kısa zamanlı seyahatlerde araba kiralamak mantıklı olacaktır. Trafik soldan aktığı için ilk zamanlar farklı gelebilir ama bu hemen alışılacak bir farklılıktır. Trafik kuralları Türkiye’den farklı olduğu için en azından kuralları öğrenene kadar şehir içinde diğer araçları takip etmekte fayda vardır. 

Avustralya yılın her anında festivallerin, spor etkinliklerinin ve birçok farklı kültürel aktivitenin olduğu bir ülkedir, her an herkese hitap eden bir etkinlik kesinlikle bulunur.

Özetlemek gerekirse Avustralya’da yaşamak oldukça kolaydır. Kimsenin kimseye karışmadığı en özgürlükçü ülkelerden birinde yaşamanın tadını çıkarırken kurallara da uyulursa hiçbir problem yaşanmaz.

Next Hakkında

Sahip olduğu dinamik ekibin sektördeki 15 yıllık deneyimini, yenilikçi ve öğrenci merkezli bir danışmanlık modeliyle harmanlayan Next Yurtdışı Eğitim; öğrencilerin kariyerlerini planlayabilecekleri, eğitim odaklı bir danışmanlık merkezi olarak faaliyet gösteriyor.
What's Next?

Öğrenci Yorumları

Proje Yönetimi Sertifika Programı

Next danışmanlarım bana bugüne kadar hiç farkında olmadığım ve bilmediğim sertifika programlarından bahsettiler...   Devamı

Deniz Burnaş
Deniz Burnaş
Öğrenci
Kanada Vizesi İçin Ücretsiz Danışmanlık

Kanada'da dil okulu okuyabilmem ve Kanada vizesi alabilmem için bana gönülden yardım eden Next ekibine teşekkürler!   Devamı

Furkan Alper Para
Furkan Alper Para
Öğrenci
Ukrayna'ya Next'le Gelin!

2019 Eylül ayında Ukrayna'ya hayatımda ilk kez adım attım. Odessa'da lisans eğitimi almak için Rusça hazırlık yılımı tamamlayac...   Devamı

Onur Yılmaz
Onur Yılmaz
Öğrenci
Tüm Yorumlar...

Danışman Görüşleri

Neden Polonya'da Eğitim Almalısınız?

Eğer cevabınız evet ise ve hala nereye gideceğinize karar veremediyseniz, size neden Polonya’da eğitim almanız gerektiğine dair...   Devamı

Buse Berfin Özbey
Buse Berfin Özbey
Danışman
Neden Yurtdışında Yüksek Lisans Yapmalısınız?

Peki yurtdışında yüksek lisans yapmak rakiplerimize karşı bize nasıl bir rekabet avantajı sağlayacak?   Devamı

Buse Berfin Özbey
Buse Berfin Özbey
Danışman
Kanada'da Eğitim Alırken Çalışma İzni

Kanada hükümeti ise lisans, master ve doktora yapacak olan uluslararası öğrencilerine haftada 20 saat; sömestr ve tatil dönemle...   Devamı

Buse Berfin Özbey
Buse Berfin Özbey
Danışman
Los Angeles İpuçları - Bölüm 1 - Varış ve Konaklama

Los Angeles'ta yaşama dair birkaç ipucu ister misiniz? Şehri orada yaşayan birinden dinleyin! Bölüm 1 - Varış ve Konaklama   Devamı

Engin BURNAŞ
Engin BURNAŞ
Danışman
Tüm Görüşler...

Bizi Takip Edin

YURTDIŞI EĞİTİM HAKKINDA

Yurtdışı Eğitim Programları ve Ülkeler
whatsapp1